Konfirmationsfest

Konfirmationen er en af de helt store fester i løbet af livet, og derfor er der selvsagt en masse ting, man skal forberede inden konfirmationen. Det kan være svært at overskue alle de ting, så derfor har vi lavet denne liste over gængse overvejelser, man kan gøre sig, når man er ved at forberede en konfirmationsfest. Vi håber, den kan hjælpe dig med at finde ro og overskud til at planlægge din konfirmationsfest.

Hvor mange gæster skal man invitere?

Som udgangspunkt bestemmer man selv, hvor mange der skal med til ens konfirmation. Typisk har man nogle begrænsninger på, hvor mange der kan komme med. Det kan nogle gange være budgettet eller størrelsen på lokalet, der afgør, hvor mange gæster man kan invitere.

Hvem skal med til konfirmationen?

Igen er der ikke nogle faste rammer for, hvem man skal invitere med til sin konfirmation. Det er meget almindeligt, at man inviterer sin nærmeste familie, dvs. bedsteforældre, mostre, fastre, onkler, tanter, fætre, kusiner og mange flere. Ofte vil nære venner af familien også blive inviteret. 

Hos konfirmationsguiden mener vi, det er vigtigt, at konfirmanden er med til at træffe disse beslutninger, så denne særlige dag bliver tilbragt i selskab med de mennesker, konfirmanden selv allerhelst vil have med.

Hvor skal konfirmationen holdes?

Det har afgørende betydning for mange andre aspekter af konfirmationsforberedelserne, hvor konfirmationen skal holdes. Det kan fx have indflydelse på, hvor mange mennesker, man kan invitere, hvordan man skal pynte op, og hvor meget pynt man skal købe. 

Det er selvfølgelig også vigtigt at have lokationen på plads, inden man sender sine invitationer, så man kan skrive den rigtige adresse på disse. Der er flere muligheder for lokationen til konfirmationsfesten.

I et festlokale

Mange familier vælger at leje et festlokale til afholdelse af konfirmationen. Det er der en del fordele ved. For det første skal man ikke bekymre sig om, hvor mange gæster man har plads til at invitere, da man kan vælge at leje et lokale med plads nok til alle de mennesker, man gerne vil invitere. Derudover slipper man for at flytte rundt på møblerne i sit hjem, så der er mest muligt plads, og gemme ting væk, man ikke ønsker skal gå i stykker. 

Festlokaler har for det meste et køkken tilknyttet, så man er sikker på at have nok plads og redskaber til at lave al den mad, der skal til. Ofte når man lejer et festlokale, kan man også få catering med, så man slet ikke skal bekymre sig om maden.

Derhjemme

Der er mange, der vælger at holde konfirmationen hjemme hos dem selv, hvilket der er god grund til. Det er nemlig en oplagt mulighed for at spare nogle penge, da festlokaler godt kan være temmelig dyre, især hvis man gerne vil invitere mange gæster. Ved at spare på festlokalet, får man noget mere råderum til andre aspekter af konfirmationen.

Derudover kan det også give konfirmationen et helt særligt udtryk at holde den derhjemme. Det er et mere personligt rum, der bærer betydning for konfirmanden, dennes forældre og formentlig også for mange af gæsterne. Da mange har billeder hængende på væggene, vil disse fungere som en del af pynten, og gæsterne vil få indsigt i konfirmandens opvækst. Dog er det ikke alle, der har mulighed for, at konfirmationen kan foregå inde i huset, og der må man ty til andre midler.

I garagen

Hvis man har en garage, kan det være et rigtig godt sted at holde konfirmationen. Garager er ofte rummelige med plads til mange gæster, og de har for det meste en direkte indgang til resten af huset, så man kan hente maden fra køkkenet, og gæsterne kan gå på toilet. 

Garagen giver altså mulighed for at holde konfirmationen derhjemme uden at skulle flytte rundt for at gøre ekstra plads til alle gæsterne. Ved at flytte bilerne udenfor kan man frigøre rigtig meget plads. Det afhænger selvfølgelig af, hvordan jeres garage er indrettet. 

Telt i haven

Hvis ikke garagen er en mulighed for jer, findes der stadig andre alternativer til at holde festen derhjemme, som fx et telt i haven. Hvis man ikke i forvejen har et telt, er dette selvfølgelig en større udgift end de andre muligheder. Det vil formentlig kræve, at man anskaffer sig et telt, men også borde og stole man kan have i teltet. 

Dette kan blive meget dyrt og vil også give et logistisk problem, når man skal opbevare det. Derfor er der mange, der vælger at leje et telt i stedet for. Her følger både telt, borde og stole for det meste med, og mange udlejere tilbyder også service, pynt, borddækning m.m. som tilkøb. 

Hvis man har pladsen til at opbevare et telt, og man skal bruge det til flere lejligheder, fx bryllupsfester, vejfester, runde fødselsdage, flere konfirmationer m.m. kan det oftest bedst betale sig at købe et telt.

Indbydelser

Festen starter allerede med indbydelserne. Det er her, man sætter tonen for konfirmationen. I indbydelserne inkluderer man følgende informationer:

  • Hvem der skal konfirmeres
  • Hvor konfirmationen skal holdes
  • Dato og klokkeslæt for konfirmationsfesten 

Hvis man har yderligere praktiske informationer, gæsterne skal vide, skal disse naturligvis også inkluderes i indbydelserne. Det kan fx være, hvis der er nogle særlige parkeringsforhold.

Mange ynder at gøre noget særligt ud af indbydelserne, så de afspejler både konfirmationen og konfirmanden. Hvis konfirmanden har en interesse, der skal bruges som tema til festen, er det oplagt allerede at vise dette i indbydelserne.

Find inspiration til indbydelser til konfirmation ved at klikke her.

Tema

Det er meget populært at holde konfirmationer med et tema, der tager udgangspunkt i konfirmandens interesser. Det kan være en fritidsinteresse, såsom en sportsgren, konfirmanden dyrker, eller en TV- eller filmserie, som konfirmanden har set, måske endda flere gange, og har opbygget et særligt forhold til. Det kan også være emner, konfirmanden har særlig viden og interesse i, såsom astrologi, køretøjer m.m.

Find inspiration til konfirmationstemaer ved at klikke her.

Gæstebog

En gæstebog er en indimellem overset festartikel, der har en helt særlig egenskab. Den fungerer nemlig som en tidskapsel, der om mange år kan vise konfirmanden, hvordan gæsterne betragtede ham eller hende på dagen for konfirmationen. Det er nemlig i den, at gæsterne skriver en lille hilsen til konfirmanden, ofte med et ønske om god vind fremover.

Billeder

Man kan bede venner eller familie om at tage billeder til konfirmationen. De fleste har vel et familiemedlem, der altid tager kameraet med uopfordret. Man kan eventuelt oprette en Facebook gruppe, en Dropbox mappe eller en Google Photos mappe, hvor billederne kan deles.

Man kan også leje en MySelfie, hvor gæsterne selv kan gå hen og tage sjove billeder i løbet af festen. Uanset om man har en MySelfie eller ej, er det rart, at der er nogen, der tager billeder, så man kan se stemningen fra dagen.

En Myselfie er en form for moderne fotobås, du kan leje til din konfirmationsfest, hvor gæsterne kan tage selfies i løbet af festen, og på den måde ender du med en masse dejlige billeder, så du kan mindes dagen og se, hvor glade gæsterne var. Du kan læse mere på Myselfies hjemmeside.

Takkekort

Efter konfirmationen er det almindelig kutyme, at konfirmanden sender takkekort til gæsterne. Ligesom med indbydelserne er det også meget almindeligt, at man gør noget særligt ud af udseendet på takkekortene, så de afspejler afsenderen.

Scroll to Top